Топ-100
Back

ⓘ Tamàndua meridional




Tamàndua meridional
                                     

ⓘ Tamàndua meridional

La tamàndua meridional és una espècie de tamàndua de Sud-amèrica. És un animal solitari, que viu en molts hàbitats de selves i sabanes àrides. Salimenta de formigues, tèrmits i abelles. Té unes urpes davanteres que es poden utilitzar per trencar els nius dinsectes o per defensar-se.

                                     

1. Habitat

Habita a boscos humits i secs, selves tropicals, sabanes i muntanyes. Els agrada viure prop de rius i rierols, especialment on abunden les enfiladisses i epífites car que la majoria de les seves preses estan en aquelles àrees.

                                     

2. Morfologia

Mesuren de 33-88 cm adult sense cua i pesen d1.5-8.4 kg adult. No es troben diferencies entre el mascle i la femella en el cas de laltura i el pes. Caminen sobre quatre potes amb garres que utilitzen per desenterrar els nius de formigues i pujar als arbres. La seva part de baix i la punta de la cua no tenen pel. El musell és llarg amb una obertura per on treuen la llengua. Son molt semblants la tamàndua del nord, lúnica diferencia es la llargària de les orelles: Tamandua tertradactyla té les orelles més llargues.

                                     

3. Conservació

La Tamandua meridional es caça furtivament per amb cans entrenats per caçar-los. Utilitzen la seva pell per roba i les resistents fibres de la coa per fer cordes. A més es utilitzat per els indis amazònics contra formigues o termites. Així i tot, el perill dextinció del Tamandua meridional és mínim.