Топ-100
Back

ⓘ Pangolí malai



Pangolí malai
                                     

ⓘ Pangolí malai

El pangolí malai és un mamífer del gènere Manis que habita el sud-est asiàtic, principalment Tailàndia, Indonèsia, les Filipines, Vietnam, Laos, Cambodja, Malàisia i Singapur. Viu en una gran varietat decosistemes però tots ells poblats, ja que passa la major part del temps enfilat als arbres. Aquest animal es troba en greu perill dextinció degut la caça furtiva, que aprofita la seva carn i escames per comerciar de manera il legal, principalment la Xina.

                                     

1. Descripció

La seva longitud oscil la entre els 79-88cm, incloent la cua, tot i que els mascles solen ser més llargs que les femelles. El seu pes pot arribar als 10kg i presenten una simetria bilateral molt clara. Estan recoberts per escames angulars que es sobreposen des de la part superior dels orificis nasals fins la punta de la cua. Les de lesquena i els costats són de color marró groguenc i molt dures. El ventre i la cara estan recoberts únicament per pèls blanquinosos o castanys, considerant-se aquesta zona tova i, per tant, vulnerable als depredadors. Els individus tenen un crani cònic amb ulls petits protegits per gruixudes parpelles visió deficient. El nas és allargat i carnós, les orelles externes estan poc desenvolupades i la cavitat bucal conté una llengua extremadament llarga es pot arribar a estendre 25cm i prima i sense dents. Aquesta conté un pigment adhesiu que permet a lanimal capturar formigues i termites.

El pangolí malai es reprodueix un cop a lany, amb una gestació duns 130 dies de duració i una descendència dentre una o dues cries. Aquestes solen estar acompanyades pels seus progenitors durant els primers tres mesos de vida. A partir daquest temps són capaços de viure sols a vegades en parelles, amb una actitud tímida i amb una major activitat nocturna.

Els seus principals depredadors són els lhumà, el tigre, la pantera nebulosa i, en menor proporció, la boa. Per defensar-se daquests adopten una posició denrotllament sobre ells mateixos, exposant les parts dures a lexterior i preservant les toves per evitar lesions que puguin provocar la mort.

                                     

2. Hàbitat

Es distribueix per diversos ecosistemes, principalment boscos, àmplies sabanes i àrees poblades amb arbustos o matolls gruixuts. Sovint shan trobat exemplars en zones de cultiu com jardins i plantacions. Tot i ser animals amb unes excel lents qualitats per excavar túnels soterranis, aquest no és el seu hàbitat principal, ja que també són àgils trepadors. Això els permet enfilar-se pels arbres amb molta estabilitat per defensar-se dels depredadors, cercar aliments i inclús passar-hi hores en repòs.

També sha observat certa activitat aquàtica, malgrat no ser bons nedadors.

                                     

3. Alimentació

Són uns animals insectívors. La seva alimentació es basa en la ingesta de formigues i termites, les quals localitza pel seu potent sentit de lolfacte. Amb lajuda de les urpes és capaç de fer forats sota terra per trobar aquests insectes. Es calcula que ingereix unes 200.000 formigues al dia uns 70 milions anualment i, per tant, el rol més important que exerceixen en els ecosistemes que habiten ve donat pel control de les poblacions dinsectes.

                                     

4. Esperança de vida

No shan pogut fer estudis a llarg termini daquests animals degut als seus hàbits nocturns i el baix nombre dindividus. A més, és molt complex mantenir aquests animals en captivitat. Per tant, és molt difícil recollir informació sobre la mitjana de vida daquesta espècie.

Tot i això, es va observar que un individu duna espècie del mateix gènere Manis crassicaudata va ser capaç de sobreviure 20 anys en captivitat.

                                     

5. Relació amb els humans

No shan descrit casos de conductes agressives cap humans. Labsència de dents no els permet fer mossegades de gravetat.

Linterès econòmic per aquests animals es dóna principalment per la seva pell, escates i carn. També els indígenes de les àrees on habita salimenten de la carn daquest animal. Alguns països asiàtics utilitzen les seves escames amb finalitats medicinals.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →